Alles over verzending en levering

Wij maken het jou makkelijk!

Advies of vragen?

Wij helpen je graag in het maken van de beste keuze voor jouw fiets

Verzending en levering

Bij Wheelerz kun je zeer gemakkelijk je nieuwe fiets kopen. Wij hebben een zeer ruim assortiment aan fietsen in allerlei soorten, kleuren, maten en merken. Voor alle Wheelerz fietsen geldt: op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis (met uitzondering van zaterdag en zondag als leverdagen). Indien het om een ander merk fiets gaat, ligt het aan de voorraad die wij zelf hebben en zul jij je fiets binnen 3 werkdagen ontvangen. Wij doen ons uiterste best om uw fiets zo snel mogelijk thuis te bezorgen, maar er kan altijd wat gebeuren waardoor de fiets niet binnen de genoemde tijd geleverd wordt en houd er dus alstublieft rekening mee dat dit slechts een richtlijn is en geen garantie. De beschikbaarheid van de producten bij onze leveranciers is als basis voor dit uitgangspunt genomen.

Gratis verzending

Bij Wheelerz is de verzending binnen Nederland (met uitzondering van de eilanden) volledig gratis bij een bestelling van boven de €50,-. Je fiets laten bezorgen is dus niet alleen heel snel, maar ook zeer goedkoop! Daarnaast is je bestelling standaard verzekerd tijdens transport met een van onze betrouwbare partners postNL, DHL en NL Logistics.

Online je bestelling volgen

Wanneer je bij Wheelerz een bestelling plaatst en de fiets wordt verzonden, ontvang je van DHL een mail met daarin een ‘track & trace’ code waarmee je de bestelling online kunt volgen. Let op: DHL geeft geen tijdsindicatie weer, enkel een bezorgdag. Van onze andere partner NL Logistics krijgt u een mail met een tijdsvak zodat u precies weet wanneer de chauffeur komt.

Hoe wordt mijn fiets afgeleverd?

Uw fiets wordt voor minimaal 85% afgemonteerd thuisbezorgd. Dit betekent dat u alleen zelf nog de trappers, het stuur, het voorwiel, het zadel en indien besteld ook de voordrager, de accessoires of de handremmen moet bevestigen. Check de pagina “Montage handleidingen” voor meer informatie over het monteren van een fiets. Mocht u de fiets graag rijklaar willen ontvangen, dan is dat mogelijk tegen een meerprijs van € 59. Zie “Rijklaar verzenden”.

Rijklaar verzenden

Wilt u uw fiets rijklaar geleverd hebben? Dat kan door dit aan te geven wanneer je de fiets naar je winkelmandje verplaatst. De fiets wordt rijklaar bezorgd voor €49,95 aan montagekosten. De gemiddelde levertijd bedraagt dan 1-3 werkdagen.

Monteren betekent: 

  • Alle draaiende onderdelen nakijken en afstellen (denk hier bijvoorbeeld aan de trapas en de achteras)
  • Alle spaken moeten gespannen staan en/of worden
  • De ketting op spanning brengen
  • Alle boutjes en moertjes en schroefjes worden geïnvetten en/of geïnjecteerd en aangedraaid
  • Versnellingen (indien aanwezig) afstellen
  • (Hand)remmen afstellen
  • Zadelpen en stuur onderzoeken voordat hij in de zadelbuis en de stuurbuis verdwijnt
  • De juiste trapper invetten en op de juiste pedaal draaien
  • Voordrager (indien aanwezig) monteren en monteren op de fiets

Afhalen

Je nieuwe fiets afhalen? Ook dat is mogelijk! Op de volgende adressen kunt u de fiets afhalen: